Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Tanúbizonyságot tettek hitükről a bácsfeketehegyi református egyház hittanosai



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. május 8. Nézettség: 330

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. május 8. 19:03
Hat év felkészülés után tettek tanúbizonyságot hitükről a bácsfeketehegyi református egyház hittanosai. A hitoktatási folyamat zárásaként a fiatalok a konfirmációkor válnak az egyház felnőtt tagjaivá. Az istentiszteleten a hagyományokhoz híven az édesanyákról is megemlékeztek az egybegyűltek.
vasárnap, 2016. május 8. 19:03
A bácsfeketehegyi református templomban 29 konfirmandus vált az egyház felnőtt tagjává. Az ünnepi bevonulás után a fiatalok istentiszteleten vettek részt, először közös énekkel mutatkoztak be az egyházközösségnek.
vasárnap, 2016. május 8. 19:04
Ezt a konfirmálók kikérdezése követte, amikor a gyerekek hitbeli ismeretekről és egyháztörténeti fogalmakról tettek tanúbizonyságot. „Egy nagy mérföldkövet átléptünk, a vallásban ez olyan, mint egy felelés, amiben a templomtársulat tagjai lettünk.”
vasárnap, 2016. május 8. 19:04
A konfirmálás második legfontosabb eleme a fogadalomtétel. Ezt követően a gyerekeket megáldották. A fiatalok izgatottan készültek a konfirmálásra. Albert Flóra: „Volt, hogy egy héten háromszor mentünk templomba és próbáltunk, bevonultunk a templomba.”
vasárnap, 2016. május 8. 19:05
Az egyházi értelemben vett felnőtté válásnak köszönhetően a fiatalok részt vehetnek az úrvacsorán, az egyházközségben választójogot azonban csak akkor kapnak, amikor betöltötték a 18. életévüket. Orosz Attila, bácskai református esperes: „Ilyenkor fiatal testvéreinket beavatjuk a nagybetűs keresztyén egyházi életbe. Amit a szülők keresztelés alkalmával megfogadtak, azt a gyerekek ilyenkor megvalósítják. Személyes döntésük az Úr Jézus Krisztus mellett. Egy hosszabb oktatási folyamat eredménye, aminek a záró akkordja ez a dolog. A gyerekeknek a Krisztusi útra való ráadása az egyik legfontosabb dolog az életükben.”
vasárnap, 2016. május 8. 19:05
Az istentisztelet végén a konfirmálók hitük megerősítésének bizonyítékául a Szentírás egy példányát és emléklapot kaptak.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal