Napló - Legújabb cikkek

   

KACSASÜLT ÉS HÚSLEVES  VOLT EBÉDRE…  Drága Édesanyámra emlékezve.
              KACSASÜLT ÉS HÚSLEVES VOLT EBÉDRE… Drága Édesanyámra emlékezve.   Kacsasült és húsleves volt ebédre, Mikor meglátogattam, egykor régen. Máig is emlékszem szorgos kezére, Ahogyan főzött komótosan, szépen,   Pedig akkor már nyolcvanöt éves volt, De minden mozdulata fiatalos.
AZ IDŐ FORGATAGÁBAN…  Szárnyaló gondolataim éjféltájt
                AZ IDŐ FORGATAGÁBAN… Szárnyaló gondolataim éjféltájt   Az idő forgatagában sodródó Lelkemmel szállok rendületlenül A magam teremtette világom határain is Átlépve messze, dimenziók kapuit áttörve, Naprendszerek csillag milliárdjai által kivilágított Sugárutamon.
FELÉBREDNI, VAGY FELKELNI,  AZ KÉT KÜLÖN DOLOG…
                FELÉBREDNI, VAGY FELKELNI, AZ KÉT KÜLÖN DOLOG…   Felébredni, vagy felkelni, az két külön dolog, Hogy egyenlő lenne, akkor szíved nem úgy dobog, Ahogyan az elnyomást, kizsákmányolást igaz, való Állapotában fel kéne ismerni, mert rabló Országvezetők dinasztiát akarnak miránk Tukmálni, lerángatni rólunk még az alsógatyánk Maradékát és mi még ezt is...
ARADI HŐSÖK  EMLÉKEZETE A MAI NAPON…  174 éve már, hogy a hóhérok elkezdtek” dolgozni.”
           ARADI HŐSÖK EMLÉKEZETE A MAI NAPON… 174 éve már, hogy a hóhérok elkezdtek” dolgozni.
A MÁSOK ÖRÖME
              A MÁSOK ÖRÖME   KEDVES BARÁTAIM!   Legelőször is megköszönöm mindazoknak, akik a világhálóra felhozott írásaimat, videóimat, dalaimat és egyéb alkotásaimat megtisztelik figyelmükkel. Soha semmi akadályt nem gördítettem az elé, hogy bárki tovább vigye, vagy terjessze, hisz számomra is nagy öröm, ha rajtam kívül mások is megismerik.
MA VAN AZ IDŐSEK   VILÁGNAPJA AZT MONDJÁK …
           MA VAN AZ IDŐSEK  VILÁGNAPJA AZT MONDJÁK …   Ma van az Idősek Világnapja azt is mondják, Még a légben szálló madárkák is ezt dalolják. Ünnepeljünk hát sorstársaim, hogy megérhettük Ezt a kort, de a jövőben soha el ne feledjük Azt, hogy a kor nem érdem, csak egy olyan állapot, Melyet eddig megértünk, inni kell egy jó nagyot.
A DÉLI HARANGSZÓ ÉS AZ EBÉD KÉRDÉSE GYERMEKKOROMBAN BAKONYSZENTKIRÁLYON.  Édesapámra és gyermekkorom világára egyaránt emlékezve.
                A DÉLI HARANGSZÓ ÉS AZ EBÉD KÉRDÉSE GYERMEKKOROMBAN BAKONYSZENTKIRÁLYON. Édesapámra és gyermekkorom világára egyaránt emlékezve.      Az elmúlt évtizedek során már elég sokszor írtam rövid prózában és versben kifejezve azokról az emlékeimről, amik gyermekkoromban történtek meg velem Szülőfalumban Bakonyszentkirályon. Ma már 76.
HÁTTAL ÜLŐ CICUS.
               HÁTTAL ÜLŐ CICUS.     Számomra egy nagyon kedves emlék Strommer Bettike unokámtól, aki 2012. 09. 28 – án telefonálás közben festegetni kezdett egy füzetlapra, aminek ez lett az eredménye. Félredobva találtam meg a konyhaasztalon, ahol készült. Annyira megtetszett, hogy elkértem tőle és dedikáltattam vele akkor.
NINCS BOCSÁNAT…  Megosztott Nemzetünkért hullnak könnyeim
NINCS BOCSÁNAT… Megosztott Nemzetünkért hullnak könnyeim   Nincs Bocsánat a Hazánkat Árulóknak, De Nincs Bocsánat Hazát Elárulóknak! Jól Gondolja Meg, Ha Valaki Ezt Teszi, Mert az Árulókat a Nemzet Megveti! Divat Lett Ma a Köpönyeget Forgatni,  Múlt Értékeit Agyukból Kitörölni, Mert Mammon Bűvöletében Sem Szeretet „Nem Divat Már”, Mert Sokszor Behunyt Szemeket Látun...
KÉT IGAZ JÓBARÁT EGYMÁS  MELLETT ÁLL NEW YORKBAN…  Egy régi, számomra nagyon kedves fényképet nézegetve.
                KÉT IGAZ JÓBARÁT EGYMÁS MELLETT ÁLL NEW YORKBAN… Egy régi, számomra nagyon kedves fényképet nézegetve.   Két igaz jóbarát egymás mellett áll New Yorkban Már nem fiatalon, ezerkilencszáznyolcvanban.

5061 cikk | 15 / 507 oldal